Viime viikolla saimme yllättävän mutta todella mieluisan yhteydenoton. Olimme voittaneet The Finnish Service Alliancen Vuoden Palveluteko kunniamaininnan!  Vuosittain jaettavalla palkinnolla Finnish Service Alliance haluaa nostaa esille menestyksekkäitä palvelujen uudistajia ja korostaa palveluinnovaatioiden merkitystä yhteiskunnalle ja yritysten menestymiselle.

Olemme koko tiimillä todella otettuja ja kiitollisia tästä huomionosoituksesta, suorastaan huikeaa. Olemme uurastaneet yli kahden vuoden ajan palvelua rakentaen, ja tällainen julkinen tunnustus työstä lämmittää mieltä. Erityiskiitos kuuluu upeille yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa palvelun suunnittelussa jo alusta alkaen. Lisäksi ilman kumppaneidemme (kaupungit, kunnat, yritykset, järjestöt, säätiöt, lukuisat yksityishenkilöt) ja tietenkin niiden lukuisien nuorien tukea emme olisi tässä. Meitä ei olisi ilman Teitä ja teidän rohkeutta lähteä kokeilemaan uusia ratkaisuja yhteisessä tärkeässä missiossamme saada nuoret työelämään.

Tuomariston valinnan perusteista puheen piti Sitrasta Kalle Nieminen (joka ei ollut meille tuttu eikä käyttäjä entuudestaan) ja siinä kohtaa suuni loksahti auki – en olisi itsekään osannut noin hyvin ajatuksiamme kuvailla!  Upeaa!

Tässä Kallen puhe:

Finnish Service Alliance ry:n vuotuinen kunniamaininta palveluteolle myönnetään vuonna 2017 Work Pilots Oy:lle. Work Pilots on luonut ratkaisun joka tarttuu yhteen aikamme keskeisimmistä yhteiskunnallisista haasteista. Nuorten työllistymiseen sekä sitä kautta nuorten syrjäytymiseen.

Suomessa, ja länsimaissa yleensäkin, työ on jo pitkään ollut keskeinen tapa kiinnittyä yhteiskuntaan. Tapa olla osa yhteiskunnan toimintaa. Näin myös suomalaisen identiteetti rakentuu usein työn kautta. Tämä ei tee Work Pilots:n ratkaisusta ollenkaan vähäpätöisempää, vaan päinvastoin, korostaa työn merkitystä yhtenä nuoren elämän ja kasvun tärkeänä osana.

Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisäksi Work Pilots on onnistunut luomaan toteutuskelpoisen ratkaisun. Se näkyy mm. nyt alkavana kansainvälistymisenä. Kun ratkaisussa yhdistyy sekä vaikuttavuus, että onnistunut toteutus, voidaan puhua onnistuneesta sosiaalisesta innovaatiosta.

Palvelukokemusta Work Pilots kuvaa hienosti verkkosivuillaan ja eteenkin videoissa. Erilainen materiaali luo sykähdyttävää ja sytyttävää tarinaa palvelukokemuksesta eri käyttäjäryhmien suuntaan – nuorien, kotitalouksien ja yritysten.

Work Pilots listaa arvoikseen vaivattomuuden, luotettavuuden ja reiluuden. Kaksi ensimmäistä ovat hyviä arvoja niin tuotteille kuin palveluille. Reiluus on arvo, joka sopii eteenkin palvelulle ja mitä parhaiten yhteiskunnallista vaikuttavuutta vaalivalle palvelulle. Pitäkää siitä kiinni.

Onnittelut Eija Kiviranta ja Jari Raitanen

KIITOS KAIKILLE VIELÄ KERRAN – TÄSTÄ ON HIENOA JATKAA #YHDESSÄ!

Käythän myös lukemassa nuorten palautteita palvelustamme!

Eija

http://www.servicealliance.fi/tervetuloa/blogi/