Tuhat ja yksi työtä on Suomalainen tarinakokoelma, joka koostuu kehyskertomuksesta ja sadoista tarinoista, jotka liittyvät nuorten kokemuksiin työelämästä, sen haasteista ja mahdollisuuksista ja miten WorkPilotsin mahdollistamat keikkatyöt ovat auttaneet nuoria eteenpäin elämässä.  #tuhatjayksityötä on elävä teos, jossa tarinat lisääntyvät tähän blogiin matkamme jatkuessa.

Tule mukaan seuraamaan nuorten matkaa ihastuttavien, rakastuttavien, opettavien ja yllättävienkin tarinoiden parissa.

Anna myös itse nuorelle mahdollisuus tarinan kertomiseen antamalla hänelle edes yksi työmahdollisuus.

Luku 1 – ”Ainoa Pelastus” 

”Työ oli kesäni ainoa työ, sillä en saanut muuta kesätyötä. Siinä mielessä se oli pelastukseni”.

”En saanut muuta työtä kesällä, mutta tämä oli kuitenkin täysin opiskelemani alan mukaista työtä ja erinomainen työkokemus”.

”Nuorien on vaikea saada rahaa /työkokemuksia kun on vasta 16.v joten tämä sovellus on auttanut minua saamaan työtä vaikka se olisikin 1 keikan juttu”.

”Ilman workpilotsia minulla ei olisi ollut kesätöiden lisäksi minkäänlaisia mahdollisuuksia kerryttää työkokemustani”.

 

Koska harjoittelen kaksi kertaa päivässä ja käyn lukiota, aamusta iltaan kestävä työ on lähes mahdottomuus

18-vuotiaana urheilevana lukion abina täyspäiväisen tai edes osa-aikaisen työn tekeminen on melko haastavaa. Kuitenkin lisätienesti helpottaisi arkea, sillä yksinasuvana ulkopaikkakunnalta muuttaneena haluaisi pikkuhiljaa irrottautua vanhempien vaikutuspiiristä ja selvitä omillaan. WorkPilots sopi kuvioihini täydellisesti, sillä se on tarjonnut satunnaisia keikkahommia häiritsemättä kuitenkaan kiireistä arkeani.

Mä sain tietää WorkPilotsista tutun kautta, ja rekisteröidyin hieman ennen joulua. WorkPilotsin avulla olen päässyt tekemään hotellisiivouskeikkoja sekä erään vakuutusyhtiön keikkatyölistalle. Kokemukset ovat olleet aina positiivisia: jos tulen valituksi, kaikki on sujunut sen jälkeen helposti ja vaivattomasti. Palkanmaksu on selkeä, sovelluksen kautta ilmoitetaan missä täytyy olla ja milloin, ja mä huolehdin vaan siitä, että hoidan sovitun työn mahdollisimman reippaasti ja hyvin. Tärkeintä mulle WorkPilotsilla on ollut joustavuus. Koska harjoittelen kaksi kertaa päivässä ja käyn lukiota, aamusta iltaan kestävä työ on lähes mahdottomuus. Niinpä olen voinut sopia tekeväni pari tuntia myöhemmin alkavan tai aiemmin loppuvan keikan.

Uskon, että satunnaisilla työtehtävillä on mulle apua paitsi työkokemuksen kartuttamisessa mutta myös ihmiseksi kasvamisessa. Työ opettaa vastuuta, välillä epämukavuusalueen ulkopuolelle joutumista ja kuria hoitaa sovitut hommat huolella, vaikka väsy painaa. Se opettaa myös, että raha ei kasva puissa (vaikka setelit onkin paperia). Hotellihuoneiden siivous ei ehkä ole se unelmaduuni, mutta sen tekeminen opettaa mua arvostamaan omaa arkeani ja elämääni entistä enemmän. Koulu ja treenit tuntuvat raskaan työpäivän vierellä juhlalta. Myös vanhempien sanat ”oman korjen kantamisesta kekoon” vaikuttavat nyt ihan asiallisilta.

Ennen kaikkea työ on opettanut mulle myös paljon omasta itsestäni. Mistä mä tykkään? Mitä mä voisin tulevaisuudessa kuvitella tekeväni? Se näyttää mulle myös mun kehityskohteet ja vahvuudet. Olen esimerkiksi oppinut, että vahvuuteni on sosiaalisuus mutta välillä huomaan jännitäväni uusia tilanteita liikaa. On ollut myös piristävää tavata keikoilla erilaisia ihmisiä. Arkeni koostuu lähinnä urheilevista nuorista, joten työmaailmassa uudet ihmiset ja tilanteet laajentavat myös maailmankuvaani ja luovat suhteita.

Kaiken kaikkiaan WorkPilotsin löytäminen on ollut arjen helpotus ja askel lähemmäs itsenäistä elämää. Kuka tietää, minne työkeikat mua vielä kuljettavat. Ehkä joku kerta päivän duuni muuttuukin kesäksi ja siitä vakituiseksi työpaikaksi… no, se ei kuitenkaan ole nyt ajankohtaista. Ehkä hoidan vaan jokaisen keikan kerrallaan hymyssä suin, sillä muusta mun ei tarvitse WorkPilotsilla murehtia, ja siitä olen todella tyytyväinen.

– Lotta-Maj

 

Luku 2 – Arvokasta työkokemusta – askel kerrallaan

Workpilots auttaa minua jatkuvasti töiden saamisessa. Sain sitäkautta esim. siivoustöitä ja paikka lupasi lisää töitä minulle. Kiitos – Kasmir

”Sain keikan sellaisen työn parista, jonka olen aina halunnut toteuttaa”.

”On ollut suurenmoista tienata elämäni ensimmäisiä liksoja teiltä. Se vahvistaa osaamistani työelämässä ja CV:täni”.

”Kaikki ovat mahtavia kokemuksia ja olen saanut tehdä sellaista mitä en muuten olisi voinut”.

”Kerroin työhaastattelussa kesätöitä varten kaikki työt joita on kertynyt work pilotsin avulla ja työnantaja näki tämän positiivisena etuna”.

”Olen oppinut, että vaikkei saa kesätöitä niitä hakemalla. Voi työllistyä muuten ja viettään parhaan kesän ikinä”.

Helposti töitä ja ansioita nuorelle

Olen Ella, 17-vuotias lukiolainen Tampereelta. WorkPilotsilta olen saanut kivasti töitä, kun lisärahalle on ollut tarvetta. Lukion ohella voi olla vaikeaa hankkia vakituista työtä, kun koulupäivät ovat pitkiä ja kotona pitäisi ehtiä tekemään läksyjä. Omaan arkirytmiini koulunkäynnin ja harrastuksen ohella ei sopisi vakituinen työ. WorkPilotsilla olen voinut hakea yksittäisiä työkeikkoja, kun minulle itselleni on sopinut ja päässyt käyttämään erilaisia taitojani erilaisissa työtehtävissä rasittamatta koulunkäyntiä.

Viime keväänä 2018 aloitin työskentelemään WorkPilotsin sovelluksesta löytyvillä työkeikoilla. Hain jo talvella tulevaksi kesäksi kovalla työllä vakituista kesätyöpaikkaa, koska halusin saada työkokemusta ja rahaa. Olin 16-vuotias hakiessani ja kesätyöpaikkaa oli melko vaikea saada. Sain paikkoja vain esimerkiksi puhelinmyyntitöistä, joissa ei ollut tuntipalkkaa, eli ei mitään vakuutta, että tienaisin työllä. Sitten löysin WorkPilotsin. Ennen kesää WorkPilotsilta löytyi työmahdollisuus jäätelömyyjänä Tampereen Jäätelötehtaalle. Hain työhön, pääsin tarvittavaan haastatteluun ja sain kesätyön. Olin niin onnellinen, ja kesätyö oli paras ikinä! WorkPilotsin kautta oli valtavan helppoa olla töissä, sillä työnantaja merkitsi vapaana olevat työkeikat joka viikko sovellukseen ja niitä sai itse käydä varailemassa sitä mukaan, milloin itselle sopi. Ei siis vakituisia työvuoroja, joiden mukaan olisi pitänyt sovitella omat menot, vaan sain itse päättää kuinka paljon tai vähän olin töissä. Sain käyttää työssä hyviä sosiaalisia taitojani, kielitaitoani ja nauttia asiakaspalvelusta. Muistelen viime kesää unelmana; saatoin vain edellisenä päivänä päättää, että seuraavana voisin tehdä töitä ja sitä seuraavana päivänä löhöillä rannalla. Totta kai vuoroja piti ottaa, mutta vapaus kesätyön ja loman yhdistämisessä oli valtava! Yhtä vapaata itse päättämistä hyvin harvoin saa kesätyön kohdalla. Töitä riitti pitkin kesää ja vielä koulunkin alkaessa syksyllä työskentelin joskus.

Tänä talvena 2019 olen päässyt käyttämään muita taitojani. Tein muun muassa työkeikan, jossa kuvasin WorkPilotsille videon netissä olevaa joulukalenteria varten. Olen aina ollut hyvä ruoanlaitossa, mutta myös valokuvaaminen ja videoiden muokkaus on mieluista minulle. Tehtävä yhdisti molempia: sain kuvata videota taidoistani, eli ruoanlaitosta.

Työtehtävät WorkPilotsin kautta ovat olleet helppoja: olen käyttänyt osaamistani minulle sopiviin hommiin, mutta kokeillut uuttakin. Työkeikat sopivat siis hyvin esimerkiksi opiskelijoille. Sovellus tekee mielestäni palvelusta yksinkertaisen ja hauskan käyttää. WorkPilotsilta olen saanut jo alaikäisenä työkokemusta ja ansioita, josta olen todella iloinen.

– Ella Salenius

Mielestäni on aina tärkeää kokeilla jotain uutta

Valittaessani rahan puutteesta ystäväni alkoivat innoissaan esitellä minulle kännykkäsovellusta nimeltään WorkPilots. En ollut ikinä aikaisemmin kuullut siitä, mutta ajatus työkokemuksesta ja etenkin siitä saatavasta palkasta herätti kiinnostuksen. Lopulta päätin itsekin ladata Work pilotin. Oli mahtava huomata, kuinka paljon erilaisia töitä oli tarjolla. Tämä töiden kirjo avaa ovia uusille, erilaisille työkokemuksille. Usein nuorena töiden löytäminen, puhumattakaan niiden saamisesta, on todella haastavaa työkokemuksen puutteen vuoksi. WorkPilots on huikea mahdollisuus tehdä töitä ja saada työkokemuksia. Sovellus on luotettava ja todella helppokäyttöinen.
Pääsin ensimmäistä kertaa hommiin WorkPilotsin kautta viime vuonna ja kokemus oli positiivinen! Olin töissä lapsiparkissa kolmen muun nuoren kanssa noin 3 tuntia, josta kaikki tienasimme 30 euroa. Tehtävänä oli siis vahtia lapsia ja leikkiä heidän kanssaan sen aikaa, kun heidän vanhempansa olivat kuuntelemassa luentoa. Pari päivää töiden jälkeen saimme palautetta ja palkan. Ensimmäisen työkeikan jälkeen jäi niin hyvä fiilis, että päätin jatkaa sovelluksen käyttöä.

 Jopa vain silloin tällöin tehtävistä töistä kerääntyy pitkän ajan kuluessa suuri määrä rahaa eikä WorkPilotsin mainitseminen esimerkiksi työpaikkahakemuksessa ole ollenkaan huono idea. Tulevaisuudessa toivon, että pääsen kokeilemaan töitä, jotka eivät ole omalla mukavuusalueella. Mielestäni on aina tärkeää kokeilla jotain uutta eli jos sinä tai ystäväsi ette ole vielä kokeilleet WorkPilotsia, tarttukaa tuumasta toimeen!
– Irene

 

“Töitä on aina tarjolla, pitää vaan uskaltaa hakea paikkaa.”– Maryam

Hei!
Löysin workpilotin kavereitten kautta.
Töitä on aina tarjolla, pitää vaan uskaltaa hakea paikkaa. Sovelluksessa parasta on, että voit säätää itse kuinka kauas kotoa olet valmis lähtemään. Työn antajat ovat olleet mukavia ja ymmärtäväisiä joten henkilökohtaisesti en ole saanut raskasta työtä! Työpäivät ei ole pitkiä ja jos ovatkin niin nopeasti menee mukavan työilmapiirin takia.
Nuorena ainakin hyvä ja nopea tapa saada taskurahaa ja työ kokemusta!

-Maryam

 

“Useimmat työnantajat ovat olleet sellaisia, että itse en olisi ikinä osannut etsiä heiltä töitä” – Paavo

Kun latasin viime vuoden lopulla Work pilotsin puhelimeeni en osannut yhtään ajatella sen tuomia mahdollisuuksia. Reilu puolen vuoden aikana olen päässyt tekemään monia erilaisia ja eri alojen töitä. Olen oppinut uusia taitoja, ja olen päässyt kokeilemaan erilaisia työtehtäviä. Useimmat työnantajat ovat olleet sellaisia, että itse en olisi ikinä osannut etsiä heiltä töitä. Työnantajat ovat kaikki olleet hyviä ohjeistamaan, mikä on helpottanut töiden tekoa. Olen saanut tehdä töitä muutamista tunneista moniin päiviin. Tämän kaiken lisäksi olen onnistunut myös tienaamaan rahaa koulunkäynnin ohella. On hienoa, että Work pilots tarjoaa tällaisen mahdollisuuden nuorille.

Paavo, Kotka

 

“WorksPilots on auttanut minua todella paljon” – Hamza

Moikka! En tiennyt koskaan workspilotista mitään vasta kun tubettaja mainitsi siitä .  No minä ihan läpällä latasin sovelluksen, aloin oikeesti saamaan keikkahommia. Workspilots auttanut minua todella paljon mm kesärahaa, ostanut omia vaatteita, saanut käyttää vihdoinkin rahaa kunnolla. Suosittelen todella paljon workspilotsia .
Terveisin: Hamza, Vantaa

 

Hymy ja reipas asenne vievät pitkälle ja saattavat olla ovi pitempäänkin työsuhteeseen.” – Anonyymi

Viime vuonna joulun alla sain ensimmäisen Work Pilots -työkeikkani, jolloin päädyin Pelastusarmeijan Joulupatakeräyksen patavahdiksi. Työ oli juuri minua varten. Oli ihana tietää olevansa oikeasti avuksi ihmisille. Siksi oli myös helppoa hymyillä ja kiittää niitä lukuisia lahjoittajia, jotka padan luokse ilmaantuivat.   

Keikkatyöt ovat mielestäni erinomainen tapa kerryttää työkokemusta etenkin näin nuorena, jolloin kaikki työkokemus on pelkkää plussaa. Nykyisin pieniä työkeikkoja on tarjolla entistä enemmän ja lähes kaikilla toimialoilla. Parhaassa tapauksessa, tekemällä pieniä työkeikkoja milloin missäkin, saattaa jopa löytää sen oman juttunsa!

Sovelluksena Work Pilots on ollut minulle positiivinen yllätys. Se on helppokäyttöinen ja ulkoasultaan selkeä. Lähes yksikään työtehtävä ei vaadi aiempaa kokemusta. Ainut asia, joka välillä jaksaa ihmetyttää, on työkeikkailmoitukset. Ei ole harvinaista, että ilmoitukset ovat täynnä kirjoitusvirheitä tai olennaisia tietoja puuttuu. Eikö työpaikkailmoituksen pitäisikin houkutella työntekijöitä?

Oma työhistoriani ei ole ikäni takia vielä kovinkaan pitkä mutta sitäkin laajempi se on. Olen tehnyt töitä monella eri työpaikalla ja saanut niiden ansiosta huikeasti lisää itsevarmuutta ja rohkeutta. Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta oikeasti kannattaa olla oma valloittava itsensä ja tehdä vaikutus työnantajaan, vaikka kyseessä olisikin vain lyhyt työkeikka. Hymy ja reipas asenne vievät pitkälle ja saattavat olla ovi pitempäänkin työsuhteeseen. – tyttö 17v, Kouvola

Käyttörahaa kesäksi

Löysin Workpilotsin viime keväänä sattumalta. Eräs säätiö, jonka toiminnassa olin muutenkin mukana, käytti Workpilotsia työkaluna keikkatöiden teossa. En ollut myöskään saanut vakituisia kesätöitä, joten tein loppukeväällä Workpilotsin kautta töitä niin, että kesällä minulla oli jonkin verran töistä saatua rahaa käytettävissäni. Nyt olen myös ollut esim. Vantaan kaupungilla tekemässä erilaisia juttuja kahvion pidosta lehtijuttujen kirjoittamiseen. – Riina, 17

Kuulin workpilotsista veljeni kauttaa hänkin käyttää sitä. Olen tehnyt pihatöitä mm. haravoinut lehtiä, olen myös täyttänyt kaupungille sijoitettuja esitetelineitä ja kantanut huonekaluja. Olen keikoilla tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut uusia kavereita.Keikoista saa vähän rahaa jota voi säästää tai käyttää, miten itse haluaa. Keikoilta saa myös työkokemusta. Kesällä keikkoja oli aika paljon, mutta nyt talvella niitä on ollut paljon vähemmän. – Malla-Maria

 

Tämä oli yksi miellyttävimpiä työkokemuksiani koko työelämäni aikana

Kuulin Work Pilotsista ensimmäisen kerran keväällä 2017 kun olin taasen tyhjän päällä ja kesätyö mahdollisuuksien näyttäessä huonolta.

Edellisestä projektipaikasta tutuksi tullut ohjaaja kertoi work pilotsilla etsittävän nuoria eräälle yritykselle. Uskoin ettei minulla olisi edes mahdollisuuksia hakea, kunnes minulle soitettiin että sopiiko minun aloittaa ensi kuussa. Hommiini kuului esimerkiksi seistä vyötäröä myöten arkistokaapissa ja kaivaa esiin vanhat sopimukset joita ei enää tarvittu ja poistuneiden asiakkaiden kansiot. Yksi tehtävä oli myös hieman tavallisesta poikkeava kun minun käskettiin siirtää kokonainen arkisto toiseen päähän koko rakennusta korjausten tieltä.
Muita keikkoja en ole saanut mutta tämä oli yksi miellyttävimpiä työkokemuksiani koko työelämäni aikana. Keikat ovat auttaneet minua rahapulan sattuessa tai jos haluan säästää johonkin isompaan tai matkaan. – Ana

Luku 3 – Vihdoin töitä / kesätöitä  


”Mistä voi saada kokemusta, jos jokaiseen työtehtävään vaaditaan sitä?”

Lähes jokaisen alaikäisen työnhakijan on vaikea saada töitä syystä tai toisesta. Yleisimpiä syitä ovat kokemuksen puute tai se, että työtehtäviin vaaditaan täysi-ikäisyyttä. Mistä voi saada kokemusta, jos jokaiseen työtehtävään vaaditaan sitä?

Löysin WorkPilotsin lehtijuttujen kautta ja kokemukseni sen käytöstä työnhaussa on ollut positiivinen. Keikkoja löytyy paljon ja eri pituisia. Jos hakee useamman tyyppisiin työtehtäviin, on lähes varmaa että saa jonkun työn, joka sopii omiin aikatauluihin.

Olen tehnyt WorkPilotsin kautta keikkoja, ja viime kesänä sain kesätyön sitä kautta. En ollut hakenut kovin moneen paikkaan WorkPilotsin tarjoaman puutarhatyöpaikan lisäksi, sillä aikatauluihini ei olisi sopinut säännölliset työpäivät ja -tunnit, koska suoritin ajokoulua ja luin syksyn ylioppilaskirjoituksiin samaan aikaan. Työaikoihin pääsi vaikuttamaan itse, mikä oli kokemuksen saamisen lisäksi työn hyviä puolia. Tämä työ oli ensimmäinen kesätyöni, olen ennen tehnyt vain satunnaisia keikkoja ja jakanut lehtiä.

Minulla oli aikaisempaa kokemusta puutarhatöistä ennen WorkPilotsin kesätyötä, mutta nyt pääsin hyödyntämään sitä ja saamaan tunnustusta. Oli mukavaa päästä käyttämään töissä taitoja, joita olin oppinut vapaa-ajalla. Opin myös käyttämään erilaisia puutarhakoneita, joita ei ole kotioloissa ole tullut käytettyä. Työ oli antoisaa, sillä työtehtävät olivat vaihtelevia ja koko ajan oppi ja koki uutta eikä yksikään työpäivä ollut samanlainen kuin toinen.

Koska tämä työ oli ensimmäinen määräaikainen työsuhteeni, uskon että sillä on erityisen suuri merkitys tulevissa työnhakuprosesseissa ja vaikutus työn saamiseen.

-Liisa

“Ilman sovellusta olisin luultavasti jäänyt tänäkin vuonna ilman kesätöitä” –  Elina

Olin jo kolmen vuoden ajan hakenut aktiivisesti kesätöitä ja lähettänyt lukuisia työhakemuksia. En kuitenkaan koskaan saanut työpaikkaa, eikä kaupungin kesätyöpaikkojen arvonnassakaan onni suosinut. Usein sain kuulla, ettei minulla ollut  tarpeeksi työkokemusta.

Tämän vuoden alussa tuttavaperheen nuori kuitenkin kertoi ladanneensa WorkPilots -sovelluksen, ja löytäneensä sieltä keikkahommia itselleen. Hän suositteli minuakin lataamaan sovelluksen, jos sieltä vaikka löytyisi minullekin jotain. Latasin sovelluksen ja pian sainkin muutamia keikkatöitä, ja tienasin hieman taskurahaa.

Keväällä hain jälleen kesätöitä, ja minulla oli WorkPilots -sovelluksen ansiosta vihdoinkin muutama merkintä CV:ssäni. Pian sain WorkPilotsista saamani työkokemuksen ansiosta kutsun elämäni ensimmäiseen työhaastatteluun ja töitä kirkon oppaana koko kesäksi.

Olen todella kiitollinen, että minulle suositeltiin WorkPilotsia. Ilman sovellusta olisin luultavasti jäänyt tänäkin vuonna ilman kesätöitä. Sovelluksen käyttäminen on myös todella helppoa, ja voin helposti valita työtehtäviä oman aikatauluni mukaan, ja tulen varmasti käyttämään sitä myös tulevaisuudessa. – Elina

“Sain parhaimman mahdollisen kesätyöpaikan” –  Valtteri

“Minä osallistuin Work Pilots-sovelluksen pilotoimiseen 2016 keväänä. Tämän mahdollisuuden sain kuntani nuorisovaltuuston kautta. Tuon pari viikkoa kestäneen pilottijakson aikana tein muutaman itselleni hyvin sopivan työn ja tienasin hieman taskurahaa. Tuon työtehtävän seurauksena sain ehkä parhaimman mahdollisen kesätyöpaikan, eikä kukaan ainakaan vielä ole kiveen kirjoittanut, että se jäisi pelkkään kesätyöpaikaan. Ainakin minulle Work Pilotsin lataaminen kännykkään on siis ollut todella hieno juttu!” 

WorkPilots is a life changer!

Opened a lot of good Opportunities. I learned a lot of different skills due to the different tasks I got , like every time u learn a new skill that will actually help in the future to find another job. It’s safe and ur money is guaranteed. I’ve got my job via WorkPilots. Can recommend it enough.
Best regards
Isabella

Luku 4 – Taitojen kartuttamista ja eri aloihin tutustumista

”…tarjosi minulle sisällöntuottajan tehtävää yhdeksi illaksi ja se oli opettava kokemus. Sain kokemusta haastatteluiden tekemisestä ja videokameralla kuvaamisesta”.

”Vietin syyslomalla aivan huippu päivän lasten seurassa, ja se on auttoi kehittämään itseäni ns. Vetäjänä”.

”Paras kokemukseni oli lastenhoitokeikka. Palvelun kautta sai tietää, miten tulee toimeen lasten kanssa”.

”WorkPilots on oiva tapa kokeilla erilaisia aloja, ja mahdollisesti oppia uusia puolia itsestään samalla”.

Rahaa ja työkokemusta

Olin tämän vuoden kesän alussa ilman kesätyötä, kunnes löysin Workpilots Urhean kautta. En tiennyt aluksi minkälainen yritys Workpilots oli, mutta myöhemmin pääsin tutustumaan yritykseen paremmin. Workpilotsin sovelluksen asettaminen oli tosi helppoa ja vaivatonta. Sain hyviä keikkoja Workpilotsin kautta. Sain myös Workpilotsissa kesätyön, jossa pääsin tekemään erilaisia pihatöitä. Workpilots antaa mahdollisuutta tienata rahaa opiskelun ohella. Workpilotsista saa myös erilaisia työkokemuksia. Työnantajat ovat olleet mukavia ja tukevia erilaisissa tilanteissa.

Muistan vielä ensimmäinen keikkani. Pääsin siivoamaan toimistoja pariksi tunniksi. Kokemus oli todella hyvä. Itse työ ei ollut raskasta, eikä se ollut edes pitkä, joten se ei vienyt minulta paljon aikaa opiskelulta. Pääsin työskentelemään mukavan ihmisen kanssa. Kokemus auttoi minua tulevaisuudessa, koska pääsin tekemään lisää keikkoja saman henkilön kanssa. Kesätyöni olivat monipuolisia ja nopeatempoisia pihatöitä. Työ oli viihtyisä, koska ei välttämättä tehty samoja asioita joka päivä. Työ oli välillä fyysistä, joka oli minulle vaan plussaa. 17-vuotiaana urheilijana, tämän tyyppinen kesätyö oli sopiva minulle. Henkilöt, jotka opastivat minua kesätyön aikana olivat todella ystävällisiä.

Workpilotsin sovellus oli tosi yksinkertainen. Rekisteröidyt, valitset minkälaiset keikat haluaisit tehdä, kun keikat tulevat, päätät itse mitkä keikat haluat tehdä, sitten haet sitä keikkaa ja lopuksi, jos sinua valitaan, pääset töihin. Workpilots on antanut minulle hyvän kuvan siitä mitä voisin tehdä tulevaisuudessa.
-Uche

“Pääsee tutustumaan eri alojen töihin ja saa hyvää työkokemusta tulevaisuutta ajatellen” Joanna

Olen oppinut sen, että jos haluaa saada jotain asioita itselleen, on sen eteen tehtävä töitä. Tällä hetkellä kun opiskelen ja urheilen samaan aikaan, en pysty sitoutumaan mihinkään vakituiseen työhön ajanpuutteen vuoksi. Tänä keväänä kuitenkin aloin pohtimaan, millä muulla tavalla kuin vakituista työtä tekemällä saisin kerättyä itselleni rahaa kasaan ja sain idean, että voisin tehdä keikkatöitä. Seuraava kysymys olikin, että mistä voisin löytää näitä keikkatöitä, ja Googlea apunani käyttäen löysin WorkPilots-sovelluksen. En ollut ikinä ennen kuullut WorkPilotsista, mutta innostuin kuitenkin heti lataamaan kyseisen sovelluksen kännykkääni.

Kun olin hetken aikaa perehtynyt WorkPilotsin käyttöön, aloin pohtia, voiko kyseisen sovelluksen käyttäminen oikeasti olla näin yksinkertaista ja onko keikkatöitä oikeasti mahdollista saada näin helposti. Pian tajusin, että kyllä voi. Vaikka ihmeelliseltä se tuntuikin, WorkPilotsista oli todella helppo hakea ja saada haluamiani keikkatöitä. Kerroin sovelluksesta heti myös kavereilleni, jotka myös innostuivat saman tien sovelluksen tarjoamista mahdollisuuksista.

 

”WorkPilotsin kautta voin itse valita työkeikat, jotka kiinnostavat minua ja sopivat aikatauluihini.”

Olen nyt tehnyt kolme keikkatyötä WorkPilotsin kautta. Olen toiminut Mannerheimin Lastensuojeluliitolla korttien taskutustehtävässä, auttanut soutukilpailujen palkintojenjaossa sekä työskennellyt vanhainkodissa. WorkPilotsin kautta voin itse valita työkeikat, jotka kiinnostavat minua ja sopivat aikatauluihini.

Erityisen hyvää keikkatöiden tekemisessä on se, että pääsee tutustumaan eri alojen töihin ja saa hyvää työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Ja jos ei vielä tiedä, mihin ammattiin haluaisi tulevaisuudessa työllistyä, on keikkatöiden tekeminen hyvä tapa löytää itselleen kiinnostava työ. Itse tiedän jo tulevaisuuden haaveammattini, mutta silti minusta on todella mielenkiintoista päästä näkemään, millaista työtä eri yhdistyksissä tehdään. Keikkatyöt ovat myös mahdollistaneet sen, että saan kerättyä itselleni rahaa säästöön ja pääsen tutustumaan siihen, millaista on tehdä töitä. Aion jatkossakin käyttää WorkPilotsia mahdollisimman aktiivisesti, jotta löytäisin itselleni lisää töitä ja uusia kokemuksia.

Joanna, Tampere

Luku 5 – Itseluottamusta ja vahvuuksien löytämistä  

”Tapahtumassa tutustuin uusiin ihmisiin ja olin paljon kontaktissa täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Kokemus auttoi olemaan avoimempi uusien ihmisten seurassa”.

”Sain lisää rohkeutta mennä mukaan uusiin juttuihin ja puhua uusille ihmisille”

”Minut otettiin tosissaan”.

”Työkeikoista olen saanut positiivista palautetta, mikä on antanut itseluottamusta siihen, että pystyy tekemään myös muitakin kuin oman alan töitä.

”…vaikka työ ei ole ollut mikään hurjan kummoinen niin saan silti näytettyä luotettavuutta ja voisin kysyä heiltä vaikka kesätöitä ensi kesänä”.

Keikassa oli parasta onnistumisen tunne

Löysin ensimmäisen kerran sovelluksen Roni Backin vlogista, jossa hän mainosti sitä. Silloin Porvoossa ei vielä ollut töitä, joten poistin sovelluksen. Nyt keväällä kävimme ohjaamossa ja he suosittelivat tätä. Latasin sen ja piakkoin sain töitä.
Sovellus mahdollisti sen, että tein ensimmäistä kertaa ”oikeita” töitä. Vaikka töihin jännittikin mennä olin helpottunut, kun olin saanut tarkat ohjeet mihin mennä ja mihin aikaan. Keikka oli erittäin kiva ja minulla oli mukava työnantaja. Siivosin yhden toimiston ja sen pesutilat.
Keikassa oli parasta onnistumisen tunne, että olen tehnyt hommia ja saan siitä ansaitut rahat. Ajattelin kesätöitä hakiessani vinkata heille Work Pilots profiiliani, ehkä se voisi auttaa paikan saannissa.
– Ella

“Olen löytänyt itsestäni uusia vahvuuksia sekä oppinut myös, missä on petrattavaa.” – Aapo

Eräänä talvisena päivänä kaverini pyysi minua markkinoimaan WorkPilotsia kanssaan. Latasin sovelluksen ja hetken sitä tutkittuani ihmettelin, ovatko työt todella vain muutaman painalluksen päässä.

Markkinointi kauppakeskuksessa oli ensimmäinen työtehtäväni ja viihdyinkin siellä erittäin hyvin! Aika kului siivillä ja muutama tunti olikin jo pian mennyt. Tehtävästä opin paljon itsevarmuutta, rohkeutta ja oma-aloitteisuutta, joiden ansiosta päädyin hakemaan moniin muihinkin tehtäviin. Olen työskennellyt mm. museossa lasten kanssa, tehnyt pihahommia ja toiminut pesäpallopelissä kioskimyyjänä.

Työtehtävät ovat antaneet minulle paljon tärkeää työkokemusta ja olen löytänyt itsestäni uusia vahvuuksia sekä oppinut myös, missä on petrattavaa. Olen kuitenkin suoriutunut jokaisesta tehtävästä kunnialla ja tehnyt parhaani. Luonteeltani olen sellainen, että jos jotain aloitan, on se myös tehtävä hyvin loppuun. Tämä ominaisuus on ollut todella hyödyllinen töitä tehdessä!

Jokainen työnantaja on kohdellut minua hyvin ja ohjeistanut selkeästi, mitä tehtävään kuuluu. Ystävälliset työkaverit ovat myös antaneet panoksensa pelkästään hyviin WorkPilots -kokemuksiini. Toivonkin, että mukavat ja monipuoliset työtehtävät mahdollistavat jatkossakin minun ja monen muun nuoren hankkivan erilaista työkokemusta!  -Aapo

 

jännitin hieman, koska se oli ensimmäinen työkokemukseni” – Anssi 

Nimeni on Anssi ja olen 15-vuotias lukiossa aloittava nuori ja tässä on kokemukseni workpilotsin kanssa:  Löysin workpilotsin, kun sitä tultiin esittelemään Kouvolan nuorisovaltuuston kokoukseen ja innoistuin ideasta, joten päätin ladata workpilots-sovelluksen.

Sain seuraavalla viikolla ilmoituksen puhelimeen, että paikallinen pesäpalloseura tarvitsi kioskimyyjää kahdeksi tunniksi. Katsoin kalenteriini ja en ollut suunnitellut kyseiselle päivälle mitään, joten aattelin hakea tehtävään. Minut valittiin tehtävään ja menin paikan päälle ja jännitin hieman, koska se oli ensimmäinen työkokemukseni, mutta aivan turhaan sillä työhön ohjeistus oli selkeä ja työnantaja oli erittäin mukava.

Aikaa kului muutama kuukausi, kunnes kuulin, että Kouvolan alueella haetaan workpilots navigaattoreita, jotka ohjeistaa yrityksiä avaamaan workpilots tilin ja auttaa keikkojen avaamisessa. Innostuin ideasta ja pidin sovelluksesta, joten päätin lähteä navigaattorikoulutukseen. Olen toiminut nyt navigaattorina melkein vuoden ja auttanut kymmentä eri yhdistystä/yritystä avaamaan workpilots tilin. Lempikeikkani on ollut se, kun autoin muistiyhdistystä kuvaamaan heidän askarteluryhmästä videon, jonka sain kotona editoida heidän markkinointia varten. Tykkään olla tekemisissä workpilotsin kanssa, koska se on yritys, johon itse uskon ja haluan, että muutkin nuoret innostuisi työnteosta workpilotsin avulla.

-Anssi, Kouvola

Luku 6 – Uusia verkostoja ja yhdessä tekemistä

”En ole ehtinyt tehdä tähän mennessä kuin yhden keikan, mutta sen perusteella sanoisin, että verkostojen luominen alkoi erittäin hyvin. Työkeikka oli aivan huikea, pääsin tekemään sitä mistä tykkään ja toivottavasti pääsen samaan paikkaan toistekin”.

”Olen tehnyt vasta yhden keikan, mutta sen kautta tutustuin ihaniin ihmisiin ja kiinnostavaan toimintaan!”

Keikat saattaisivat auttaa sosiaalistumaan” – Ronja 

Kesätöiden saaminen on yllättävän hankalaa, moni reipas nuori jää vaille kesätyötä joka kesä. Monia nuoria keikat saattaisivat auttaa sosiaalistumaan, saamaan kokemusta ja oppia ottamaan vastuun. Kokemuksella saa jatkossa helpommin töitä!

Itse etsin netistä kyselyitä, töitä, ihan mitä vaan josta voisin saada rahaa vaatteisiin, keikoille tai ihan vaan säästöön. Etsin ja etsin, löysin vain töitä johon tarvitsee kokemusta, koulutuksen ja 18 vuoden iän. Puhuin kaverini äitin kanssa asiasta ja hän mainitsi Workpilotsin. Latasin sovelluksen puhelimeeni ja tutustuin sovellukseen paremmin. Surukseni huomasin että Porvoon seudulta ei löydy yhtään töitä, harva nuori varmastikkaan lähtisi tekemään keikkoja mm koiran ulkoiluttamista toiseen kaupunkiin.

Parin viikon päästä otin asian puheeksi kaverini äidin kanssa ja hän sanoi että esim. toimistohommia voi tehdä vaikka omalta koneelta ja hänellä olisi tarjota töitä minulle. Workpilotsissa sijainniksi oli merkattu Helsinki mutta pystyin tekemään hommat Porvoosta, kotoota käsin.

Kirjasin firmojen numeroita, mahdollisia nettisivuja ja sähköposteja. Tunteja sain tehdä niin monta kun jaksoin ja tuntipalkaksi 10 euroa. Joidenkin tuntien  kirjaamisen jälkeen tuntui hyvältä, olin saanut ansainnut itselleni rahaa. Olin tehnyt töitä rahan eteen.

Monia nuoria motivoi raha joten uskon että Porvoossa ainakin työntekijöitä riittäisi. Minä ja moni muu Porvoolainen nuori on keikkoja/töitä vailla.   -Ronja

 

Luku 7 – Uusia ulottuvuuksia maailmalta

“Joillekin WorkPilotsin kautta voi löytyä pidempi aikaisempi työ, minulle WorkPilots avasi ovet Aasiaan.” – Erika

Hieman alle vuosi sitten suunnittelimme ystäväni kanssa matkaa Indonesiaan. Meillä oli kuitenkin yksi ongelma, mistä kerätä rahaa reissuun. Googlailimme erilaisia keinoja kerätä rahaa ja vastaan tuli WorkPilots, sovellus, jonka avulla aloimme tavoitella haavettamme. Ei mennyt aikaakaan, kun saimme ensimmäisen keikkamme ja olimmekin haravoimassa vanhainkodin puutarhaa. Haravoinnin lisäksi tuli siivottua toimisto, postitettua kirjeitä sekä osallistuttua Kotkan Ohjaamon toimintaan.

Huhtikuussa lensimme Indonesiaan ja vietimme siellä kaksi viikkoa. WorkPilots oli apuna matkakassan keräämisessä ja samalla saimme luotua suhteita moniin yrityksiin ja toimijiin Kotkassa. Itse olen tehnyt reissunkin jälkeen töitä, vähän aikaa sitten olin avustavana ohjaajana puistojumpassa ja olen myös ollut WorkPilotsin esittelyvideolla.

Positiivisia kokemuksia

Kokemukset minulla ovat pelkästään positiivisia! Taskuraha on tullut hyötykäyttöön, kokemus on lisääntynyt ja sovellusta on erittäin helppo käyttää. Lisäksi olen erittäin positiivisesti yllättynyt Ohjaamon ja WorkPilotsin sujuvasta ja jatkuvasta yhteistyöstä. Itsellä työkokemusta on ollut aiemminkin jo runsaasti, mutta niillä joilla näin ei ole, WorkPilots antaa helpon laskeutumisen työelämään ja tuo kaivattua kokemusta ja mahdollisesti avaa ovia työmaailmaan laajemminkin.

Aion vastedeskin etsiä töitä WorkPilotsin kautta ja toivon tietoisuuden siitä kasvavan useammallekin työnantajalle, yrittäjälle ja myös kotitalouksille. Joillekin WorkPilotsin kautta voi löytyä pidempi aikaisempi työ, minulle WorkPilots avasi ovet Aasiaan.

– Erika

Ansaitsemalla unelmamatkalle:

Luku 8 – Sain työpaikan! 

“Sain ensimmäisen keikkani osallistuttuani testaamaan sovellusta Duunista toimeen hankkeen kautta, jonka jälkeen aloin seuraamaan sovellusta aktiivisesti. Tämän jälkeen onnistuin saamaan muutaman tunnin keikan Kouvolan Lakritsilta, jonka seurauksena sain heiltä lisää keikkatöitä. Muutamien keikkatöiden jälkeen he halusivat tarjota minulle vakituisempaa työtä ja nykyään hoidan Kouvolan Lakritsin tehtaanmyymälää. 
Tehtaanmyymälä on Kouvolan Filmtownin kanssa samoissa tiloissa, joten muutaman kuukauden jälkeen sain töitä myös Filmtownista myyjänä. Work Pilots sovellus antoi minulle loistavan startin työelämään ja olen saanut sen kautta paljon työkokemusta josta on varmasti paljon hyötyä tulevaisuudessa.” – Aino

 

Valmistuin markkinoinnin tradenomiksi 2015 ja valitettavasti duunit vaan karkasivat kauemmaksi reilun parin kuukauden sijaisuustyötä ja joitain satunnaisia keikkatöitä lukuun ottamatta. Elokuussa 2017 aukesi polku työelämään, kun  sain WorkPilotsilta työmahdollisuuden. Omassa blogissani lähden ulos epämukavuusalueelleni. Kerron opeista ja oivalluksista myyntigurun matkassa ja tarinoin tapaamisista nuorten kanssa.”  – Waltteri Roihuvuo

Jallun matkassa opittua….

 

Luku 9 – Yrittäjyyden tukena 

“Löysin jopa erään erittäin hyvän kontaktin, jonka kautta pääsin tekemään vähän laajempaa kansainvälistä myyntiprojektia!” – Nea

Olen toiminut itsenäisenä yrittäjänä jo muutaman vuoden ja tehnyt silloin tällöin myös keikkatyötä siinä rinnalla, milloin mitäkin. Tämän aplikaation löysin muiden yrittäjien mainostamana, että heidän on kätevä löytää sen kautta tilapäistyövoimaa. Itsellenikin saattaa joskus tulla tarve löytää apulaisia projekteihini, mutta nyt olen lähinnä löytänyt sen itselleni käteväksi tavaksi löytää tilapäisprojekteja tehtäväkseni.

Tällä hetkellä joudun toisinaan myös matkustelemaan ulkomaille mieheni työn takia, ja tämä taas syö kukkaroa ja ulkomailla oleskellessanikin haluaisin mielelläni tehdä jotain tuottavaa ja järkevää työtä. Workpilots on ollut siihen loistava ratkaisu.

Workpilots on loistava tapa tehdä keikkatyötä tai jopa etätyötä ulkomailtakin käsin. Minulle tämä on tuonut mahdollisuuden työskennellä mielenkiintoisten projektien parissa etänä ja ansaita sivutoimista tuloa aina kun itseltä löytyy ylimääräistä aikaa. Tätä kautta löysin jopa erään erittäin hyvän kontaktin, jonka kautta pääsin tekemään vähän laajempaa knasainvälistä myyntiprojektia! Voin todella lämpimästi suositella Workpilots aplikaatiota niin työtä tarjoaville kuin työtä etsivillekin.

-Nea, Keikkatyöläinen/ yrittäjä

Yksikin keikka voi muuttaa nuoren elämän!

#tuhatjayksityötä