Jos etsit työtä, saatat turhautua kun kymmenistä työhakemuksistasi ei kuulu mitään. Perinteisen työnhaun kautta saattaa tuntua mahdottomalta saada duunia. CV:n muokkaaminen yritykseen sopivaksi vie aikaa ja turhauttaa kun mitään ei tapahdu.

Vinkki työnhakijalle:

Vain joka kymmenes työnhakija on suoraan yhteydessä yrityksiin joko puhelimella tai paikan päällä käyden. Työnantajan näkökulmasta CV:n perusteella on vaikea löytää sopiva henkilö töihin. Piilotyöpaikkoja on kuitenkin runsaasti tarjolla, varsinkin pienyrityksissä. Koska työnhakijoille tulee yleensä isot toimijat mieleen ensimmäisenä, suurin osa kilpailee samoista työpaikoista. Suomi on täynnä pieniä tuntemattomia yrityksiä, joissa olisi työtä tarjolla, erityisesti keikkatyötä.

Fonecta.fi tarjoaa ilmaiseksi hyvän hakukanavan yrityksiin. Soita läpi vaikka lähialueesi yrityksiä ja tarjoa itseäsi töihin, laita emaili perään jos ovat yhtään kiinnostuneita. Tästä voit ladata esitteen, jonka voit printata ja tarjota yrityksille keikkatöitä saadaksesi.

Jokaisessa yrityksessä on tekemätöntä työtä

Vakituisia työpaikkoja on rajatusti tarjolla, mutta jokaisessa yrityksessä on tekemätöntä työtä, jota voit tarjoutua tekemään keikkatyönä. WorkPilotsin avulla se on yritykselle ja sinulle helppoa: Pyydä työnantajaa laittamaan työkeikka auki ja valitsemaan sinut tehtävään. Aktiivisella otteella saat uusia verkostoja, rahaa sekä CV merkintöjä. Itseäsi sisään työelämään. Jos opiskelet usean vuoden jotta saisit töitä, kannattaa työnhakuun panostaa edes murto-osa opiskeluun kuluneesta energiasta ja se kannattaa tehdä järkevällä aktiivisen työnhaun tyylillä. Tulevaisuus näyttää valoisalta aktiivisille työnhakijoille.

Keikkatyön avulla voit kokeilla erilaisia yrityksiä ja löytää sopivan alan itsellesi. Keikkatyön jälkeen työnantajan on paljon helpompi palkata sinut vakituisempaankin työhön, kun hän tuntee jo sinut ja toimintatapasi jo valmiiksi.

Ole siis aktiivinen, printtaa esite ja mene jakamaan sitä yrityksille. Voit soittaa yrityksen yleiseen numeroon, esitellä itsesi reippaasti ja kysyä kenelle voisit tarjota itseäsi töihin. Ohjaavat sinut oikean ihmisen juttusille. Kysele, ole kiinnostunut ja kirjoita ylös mitä sanoivat. Jos nyt ei tule työkeikkaa työnantajalla mieleen, kysy voitko soitella uudestaan vaikka kuukauden päästä. Kirjoita ylös rekryhenkilön yhteystiedot sekä se mitä hän on sinulle sanonut, muuten et muista kuka on sanonut ja mitä. Sitkeimmät saavat eniten töitä ja rahaa. Vielä parempi jos kiertelet yrityksiä, annat esitteen ja pyydät keikkatyötä itsellesi. Jos haluat tutustua alaan, ihan sama mitä yrityksessä teet, niin pääset kuitenkin tunnustelemaan alan ja yrityksen ilmapiiriä.

Työnhakeminen on nykyään kuin myyntiä

Puhelinmyynnissä soitetaan kolmeensataan yritykseen päivässä. Käy tai soita sinä vaikka kolmeen yritykseen päivässä arkipäivisin. Tässä tulee jo melkein pari sataa yritystä kuukaudessa. Uskomme että näin saat itsellesi keikkaduuneja. Jokaisesta puhelusta tai yrityskäynnistä opit ja jatkossa työhaastattelutilanteetkaan sinua ei enään yhtälailla jännitä. Torjutuksi tuleminen kasvattaa ja kehittää ja onnistuminen tuntuu niin hyvältä.

Samalla opit aktiivisen työnhaun mallin, jonka avulla olet pitkän matkan edellä 90 prosenttia työnhakijoista. Jos haluat  lisää maksuttomia vinkkejä aktiiviseen työnhakuun, voit soittaa Erätulen Jukalle (0505859309) WorkPilotsilta, tai lähettää maililla yhteystietosi niin olemme yhteydessä.

Parhaat terveiset,
Jukka & WorkPilots team

Ps. Kun saat itse hankittua yrityksen tarjoamaan sinulle keikkatyönä vähintään kolmen tunnin keikan, tai vaikka kolme yksittäistä tuntia WorkPilotsin avulla, sponssaamme sinulle bonuksena yhden lisätuntiansion. Ilmoittele meille kun saat aktiivisen keikkatyönhaun kautta vähintään 3 tuntia hankittua keikkatyötä, niin maksamme sinulle tuntikorvauksen kaupan päälle. Tämä diili on jouluun asti voimassa kannustamassa ottamaan yrityksiin yhteyttä ja tarjoamaan itseäsi avuksi.