1.6.2018

Keikkatyön start-up WorkPilots kasvaa ja laajentaa Ruotsiin

Vuoden 2016 alussa Suomen markkinoilla lanseerattu nuorten työllistymiseen tähtäävä mobiili keikkatyöpalvelu WorkPilots on kotimaan hyvän menestyksen ja onnistuneen rahoituskierroksen jälkeen laajentamassa toimintaansa ulkomaille. Palvelun kehittänyt Work Pilots Oy on perustanut paikallisyhtiöt sekä Ruotsiin että Portugaliin, ja sopinut ensimmäisten pilottihankkeiden toteutuksesta Ruotsissa kesän 2018 aikana. Ruotsin laajenemisen on mahdollistanut yhteistyö yli 70 paikkakunnalla toimivan koulutuslaitoksen, ThorenGruppenin kanssa.

WorkPilots keräsi vuoden 2017 lopulla 1,2 miljoonan euron rahoituksen lähinnä ruotsalaisilta pääomasijoittajilta. ”Meillä on nyt loistavat edellytykset aloittaa kansainvälistyminen ja kasvattaa liiketoimintaa Suomessa opittujen mallien avulla. Näin voimme auttaa yhä useampia eurooppalaisia nuoria heille kriittisten työkokemusten hankkimisessa”, kertoo WorkPilotsin toinen perustaja Eija Kiviranta.

Uudet yhteistyömallit tuottavat suuria hyötyjä kaikille

Eija Kiviranta jatkaa: ”Olemme alusta alkaen halunneet kehittää palvelua yhteistyössä. Tarvitsemme kipeästi uudenlaisia toimintatapoja yhteiskunnassa, ja erityisesti tulevaisuuden työelämässä, joka vaatii yhteistyötä laajan ekosysteemin kanssa jos halutaan saada yhteiskunnallista vaikuttavuutta aikaan. Meillä mukana on ollut lukuisia eri toimijoita, mm. kunnat, oppilaitokset, järjestöt, yritykset ja tekijät, ja on upeaa, että täällä kehittämämme palvelut ja mallit kiinnostavat kansainvälisesti”.

Thoren Tillväxt:in (WorkPilotsin yksi uusista sijoittajista) toimitusjohtaja Marcus Isaksson kertoo: “As we are the investment side of ThorenGruppen, one of Swedens largest provider of vocational training, we thoroughly understand the challenges and importance of guiding our students into the work place from internships to their first permanent jobs. We are extremely impressed by what WorkPilots have achieved in such a short time in Finland and by its strong focus on empowering the individuals’ ability to enter the work-place by lowering the otherwise high barriers”.

Palvelulla on Suomessa yli 16 000 käyttäjää ja keikkoja on ollut noin 25 kaupungissa, eniten pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Kotkassa ja Kouvolassa. Palvelun markkinointi kohdistuu nuoriin mutta käyttäjäksi voi kirjautua kuka vaan, joka haluaa saada työkokemusta keikkojen avulla. Kokeiluja on tehty myös mm. pitkäaikaistyöttömien, maahanmuuttajien ja osatyökykyisten auttamiseksi työelämään. WorkPilotsin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 200 tuhatta euroa ja henkilöstön määrä 8.

WorkPilots erottautuu muista eurooppalaisista keikkatyöalustoista sillä, että vahvat arvot, vastuullisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus ovat olleet toiminnan keskiössä alusta alkaen. Yhtiön tavoitteena on Euroopan laajuinen nuorisotyöttömyyden ja siitä seuraavan syrjäytymisen ehkäisy.

Lisätietoja:

Eija Kiviranta, eija.kiviranta@workpilots.com, CEO – Chief Enabling Officer, puh. 040 7090150, www.workpilots.fi

WorkPilots lyhyesti:

Vuoden palveluteko 2017 -palkinnolla noteeratun WorkPilots -palvelun avulla kuka tahansa (yritys, organisaatio, yksityishenkilö) voi tilata tekijän lyhytkestoiselle työkeikalle, ja saada siten apua omaan tarpeeseen ja kiireeseen. Hakijoita saa työtehtäviin useimmiten jo minuuteissa.

WorkPilotsin pääasiallisena tarkoituksena on auttaa nuoria saamaan tarpeellista työkokemusta lyhyiden keikkaluonteisten työtehtävien avulla. Keikkatöillä voi näyttää osaamisensa ja saada arvokasta palautetta, joka kerääntyy palveluun ja auttaa löytämään omia vahvuuksiaan ja suuntaansa työelämässä. Palvelu toimii sekä mobiilisovelluksen että verkon kautta, ja se hoitaa keikkaan liittyvän maksuliikenteen, sopimukset, verot ja vakuutukset. Henkilöstöpalvelumalli erillisen sopimuksen mukaan.