Tehostamo vahvistaa järjestöjen tukipalveluyhteistyötä

Haluatko tarjota osaamistasi?
Tarvitseeko järjestösi neuvoja?

Tehostamo vahvistaa järjestöjen tukipalveluyhteistyötä 

Koronakriisi kiusaa, työelämä muuttuu väkisinkin, ja digitalisaatio mahdollistaa paljon uutta – hyvät keskustelut ja neuvot ovat arvokkaita.

Yksittäiset tilanteet voivat olla järjestöille sellaisia, että niiden ratkaisemiseksi ei kannata heti ottaa ulkoista tekijää tai konsulttia. Sparraushetki tai muu tuki alan ammattilaisen kanssa voi auttaa yhden, ratkaisevankin askeleen eteenpäin.

Tehostamo on järjestöjen tukitoimintojen vertaistuelle sekä neuvomiseen kehitetty sovellus. Sovelluksen käyttäminen perustuu vastavuoroisuuteen sekä yhteistyöhön. Tehostamo haluaa tehdä vapaaehtoiseen toimintaan pohjautuvan neuvomisen mahdollisimman helpoksi – järjestöjen asiantuntijat ja vapaaehtoiset pääsevät helposti auttamaan toisiaan. Palvelusta löydät järjestöt, jotka tarvitsevat satunnaisesti sparrausapua. Samalla verkostosi kasvaa, ja työstä voi kasvaa arvokas yhteistyösuhde.

Voit myös toimia kahdessa eri roolissa – hakea apua ja tarjota sitä muille.

Palvelumme on uusi, ja siinä on vielä varmasti paljon parannettavaa. Kaikki käyttöön liittyvä palaute on meille tervetullutta. Sitä voit antaa suoraan sähköpostiimme info@workpilots.com

Tule mukaan!

Auta asiantuntijuudellasi 

Palveluun voivat rekisteröityä asiantuntijat kaikilta aloilta, joko yksityishenkilönä tai yrityksesi nimissä. Tämä on mahdollisuus jakaa omaa osaamista sekä verkostoitua erilaisten järjestöjen ja yritysten edustajien kanssa. Saat tietoa ja näkemystä siitä, mitä osaat, missä voit parhaiten auttaa muita, missä sinulla on annettavaa. Lisäksi tutkimusten mukaan pienikin hyvä teko, tässä tapauksessa omaa asiantuntijuuttasi käyttämällä, lisää onnellisuutta!

Rekisteröityminen on ilmaista ja ei vielä velvoita sinua mihinkään. Ilmoita profiilissasi, mistä tehtäväalueista olet kiinnostunut ja näin saat näkyviin itsellesi vain ne avunpyynnöt, joista olet kiinnostunut. Profiilisi ei näy muille käyttäjille ennen kuin teet hakemuksen johonkin tehtävään. Kuvaa profiilissasi mahdollisimman laajasti ja selkeästi omat erityisosaamisesi, jotta tilaaja saa käsityksen osaamisestasi, jos haet tehtävään. Profiiliin on mahdollista liittää ansioluettelo ja työnäytteitä esimerkiksi Youtuben tai Vimeon kautta.

Tehostamossa palvelu perustuu avoimeen ja läpinäkyvään toimintaan sekä tehtävistä saatuihin molemmin puoleisiin palautteisiin.

Tarvitsetko sparrausta tai uutta näkökulmaa?

Toimitko järjestössä ja satunnainen apu voisi auttaa? – rekisteröidy mukaan!

Vaikka sparraukseen ei olisikaan juuri nyt akuuttia tarvetta, kannattaa palveluun rekisteröityä. Asiantuntijan sparraushetken voi tilata esimerkiksi sellaiseen aiheeseen, joka ei ole vielä oman organisaation suunnitelmissa ollut. Samalla saat uusia kontakteja ja verkostosi kasvaa.

Rekisteröityessäsi et vielä sitoudu mihinkään, ja profiilisi näkyy vain, jos olet tehnyt tilauksen.

Koska sparrauksen kesto on lähtökohtaisesti lyhyt, kannattaa oma tilanne ja aihepiiri kuvailla mahdollisimman tarkasti: mihin ongelmaan neuvoa tai tukea kaipaat? Näin sinulle tulevat tarjoukset tulevat myös hyvin kohdistettuina, ja asiantuntija voi jo etukäteen miettiä, miten voisi juuri sinua auttaa.

Palvelu perustuu läpinäkyvyyteen, avoimuuteen ja luottamukseen, mutta salassa pidettävistä asioista kannattaa mainita erikseen ja tarvittaessa pyytää erillinen salassapitosopimus.

Näin rekisteröidyt Tehostamo-palveluun mukaan tekijäksi ja tilaajaksi:

Etsimme palveluumme lisää sekä ammattilaisia että niitä, jotka tarvitsevat neuvoja, sparrausta tai apua eri toimintoihin. Rekisteröityessäsi et vielä sitoudu mihinkään. Palvelu pohjautuu alussa vapaaehtoisena tehtävään työhön. Samalla käyttäjällä voit toimia molemmissa rooleissa!

Kirjaudu palveluun, jos voit ja haluat itse auttaa. Kirjautumisen jälkeen hae tehtäviin, joissa voit auttaa.

Tilaajana ilmoita palvelussa, missä tarvitset apua. Halukkaat ammattilaiset hakevat tehtävään, ja voit valita itsellesi sopivan auttajan tai auttajia

Palveluun rekisteröityminen ja sen käyttö on helppoa:

 1. Lataa palvelu (WorkPilots) puhelimellesi tai tabletillesi
 2. Rekisteröidy Tehostamoon, ja luo itsellesi profiili (alla tarkemmat ohjeet)
 3. Tee ’tilaus’ avun tarpeeseen, ja hae keikkoja, jos voit auttaa.

Tervetuloa mukaan!

 

 

Tarkemmat ohjeet:

1. Lataa ilmainen WorkPilots palvelu puhelimeesi Google Playstä tai AppStoresta tai käytä verkossa

appstoregpplay

Palveluun rekisteröityminen ja peruskäyttö on maksuton järjestöjen yleishyödyllisen toiminnan tukipalveluissa. Huom! Lataat WorkPilots -palvelun, josta pääset siirtymään Tehostamoon.

2. Valitse ”Rekisteröidy” ja luo profiili

 • Syötä sähköpostisi ja puhelinnumerosi
 • Valitse palveluksi ”Yksityinen koodi”. Kirjoita alle ilmestyvään kenttään yksityinen koodi ”XPERT”, tällöin palveluksi valikoituu Tehostamo (huom. ei WorkPilots Suomi)
 • Valitse rooli

Applikaation käyttäjäroolit:

 • Tilaaja (pinkki, tarvitsen sparraajaa, etsin apua) tai
 • Tekijä (sininen, tarjoan sparrausapua)

Voit toimia myös molempina. Valitse se rooli, jota uskot käyttäväsi ensin. Täytä sen roolin profiili.

Kun profiilin välttämättömät tiedot on syötetty ja pääset palvelun etusivulle, varmista, että palvelun ”otsikossa” lukee Tehostamo. Mikäli siinä lukee WorkPilots Suomi katso alta lisäohjeet, miten siirtyä Tehostamoon.  Nyt olet rekisteröitynyt ja voit joko syöttää avun tarpeen tai katsoa avoimena olevia avun pyyntöjä. Tarkista vielä profiiliin suositeltavat lisätiedot.

 

Roolin vaihto tai päivitys

 • Voit vaihtaa roolia kohdassa ’Asetukset’ (IoS oikea alakulma) tai ’kolmen viivan’ (Android-laitteissa vasen yläkulma) kautta. Sieltä löydät profiilisi lisätiedot sekä tekniset asetukset.

Profiilin päivittäminen ja täydentäminen

 • Täydennä sekä tilaajan että tekijän profiiliisi (Asetukset). Valitse, haluatko toimia henkilökohtaisesti omalla nimellä vai järjestön nimellä (lisää tällöin myös järjestön nimi ja/tai Y-tunnus).

   

   

  Huomiota muista profiilin tiedoista

  • Älä täytä! Henkilötunnus ja pankkitilinumero tarvitaan vasta myöhemmin, jos palveluun lisätään maksullisia tehtäviä.
  • Käy tarkistamassa tekijän profiilisi asetuksista, että olet varmasti kirjautunut kaikkiin kiinnostaviin tehtäväkategorioihin.
  • Julkinen profiilini: Täältä näet, mitä tietoja tilaajat näkevät sinusta siinä vaiheessa, kun haet tehtäviä tai tarjoat sparrausapua.
  • Profiilisi tietoja ei näy missään ennen kuin joko luot tilauksen tai haet tehtävään. Muutoinkin kaikki profiilit ovat piilossa muilta käyttäjiltä.

   

  3. Tehtävien ja avunpyyntöjen ilmoittaminen ja toiminta applikaatiossa

  3A Asiantuntija-avun hakeminen

  • Valitse ’’Uusi tilaus”, ja kirjoita siihen mahdollisimman selkeästi oma tarpeesi. Muista valita ’Etätyö’, jotta kaikki palvelun käyttäjät sen näkevät.
  • Mikäli haluat kohdentaa tilauksen vain tietylle ryhmälle, lisää ryhmän koodi, ja muutoin jätä ryhmätiedot syöttämättä. Ryhmiä voi luoda yhden järjestöä kohden. Ryhmässä voi olla enintään 30 henkilöä.
  • Julkaise tilaus, kun olet tarkistanut tilauksen tiedot.
  • Kun olet saanut ’hakijoita’, valitse itsellesi sopiva tai sopivat tekijät.
  • Voit valita samaan tehtävään myös useampia auttajia. Kun olet valinnut ensimmäisen hakijan, palvelu kysyy, haluatko valita useampia tekijöitä – vastaa ’Kyllä’.
  • Sovi kohtaamisenne yksityiskohdat – voit sopia sen esimerkiksi Tehostamon chatissä (tai ota yhteyttä puhelimitse).
  • Kun tehtävä on valmistunut, eli tekijä on käynyt kuittaamassa sen valmiiksi, käy hyväksymässä tehtävä, ja anna auttajalle palaute.
  • Jos olet jättänyt tehtävän avoimeksi useammalle hakijalle, muttet enää tarvitse apua, käy poistamassa tehtävä palvelusta (Peruuta tehtävä).

   

  3B Asiantuntija-avun tarjoaminen

  • Mikäli olet kirjautunut tekijänä, saat uudesta tehtävästä ilmoituksen
  • Löydät avoimet tehtävät kohdasta ’Mahdollisuudet’. Selaa sinua kiinnostavat tehtävävaihtoehdot.
  • Jos löydät mieleisen tehtävän, hae tehtävään. Mikäli pystyt tekemään vain osan pyydetystä tehtävästä, kirjoita se ’lisätietoihin’, kun haet tehtävään.
  • Sovi esimerkiksi Tehostamon chatin kautta tarkemmin aikataulut, ja miten tehtävä toteutetaan.
  • Kun olet suorittanut tehtävän, käy kuittaamassa se palvelussa valmiiksi.

  Haethan jatkossakin tehtävään Tehostamon kautta.  Tällöin näemme, kuinka paljon avun tarpeisiin löytyy kiinnostuneita tekijöitä ja onko tarpeen etsiä lisää auttajia. Muistathan, että alusta on tarkoitettu järjestöjen ammattilaisten vertaistukeen ja mahdollisesti vapaaehtoisena tehtävään työhön – Älä tarjoa hinnastoa tai maksullista palvelua!

   

   

  Lisäinfoa löydät tukipalvelustamme.

   

  OLETKO LUONUT WORKPILOTS TUNNUKSEN?

  Mikäli sinulla jo on WorkPilots-tunnus, tai kirjauduit sinne vahingossa rekisteröitymisen yhteydessä, tai haluat katsoa myös siellä olevia keikkoja ja tehdä tilauksen siellä oleville käyttäjille, voit vaihtaa näkymää molempien palveluiden välillä (WorkPilots ja Tehostamo).

  Valitse asetuksista ’Vaihda palvelua’, jolloin voit kirjautua samalla tunnuksella molempiin palveluihin.

  Alusta on mahdollisuus räätälöidä kokonaan omalle yritykselle tai toimialalle joten käytettävissä on myös muita palveluita – toistaiseksi kaikki muut palvelut ovat ’koodin’ takana kunnes alustan toimijat haluavat ne avata laajemmin. 

  TERVETULOA MUKAAN!

  Lue palvelun käyttöehdot ja tietosuoja