Tietosuoja

Kiitos kun olet kiinnostunut palvelustamme.  Haluamme tarjota sinulle luotettavan, turvallisen ja helppokäyttöisen palvelun. Jotta palvelumme voi toimia ja voit tilata tai suorittaa keikkoja tarvitsemme tietoja sinusta ja organisaatiostasi. Olemme erityisesti panostaneet turvallisuuteen ja riskien hallintaan ja käsittelemme myös henkilötietojasi huolella.

Tässä tietosuojaselosteessa pyrimme kertomaan mahdollisimman selkeästi, mitä ja miten käsittelemme tietojasi. Mikäli sinulla herää kysymyksiä tietosuojaan liittyen, haluat poistaa käyttäjätietosi tai saada lisätietoja, ole yhteydessä tukipalveluumme https://workpilots.zendesk.com/hc/fi , lähetä meille sähköpostia: info@workpilots.com, käytä palvelussamme olevaa Chat palvelua tai ota yhteyttä minuun.  Toivottavasti saat apua palvelustamme, olet sitten etsimässä keikkoja tai apua!

Eija Kiviranta, Work Pilots Oy perustaja, eija.kiviranta(at)workpilots.com

Rekisterinpitäjä: Work Pilots Oy, Tekniikantie 2, 01250 Espoo, Y-tunnus 2718776-8

HUOM: Ruotsin yhtiömme Work Pilots AB:n tietosuoja löydät täältä.

Mistä saamme tiedot joita keräämme?

 

 

Tietoja keräämme:

  1. Tiedoista joita itse syötät profiiliisi ja tilaustietoihin
  2. Palvelun käytöstä syntyvä data

 

Mitä tietoja meillä on sinusta?

 

Tarvitsemme käyttäjistämme tietoja, jotta palvelumme toimisi parhaalla mahdollisella tavalla ja voimme tarjota sinulle turvallisen ja miellyttävän käyttökokemuksen.

Kaikista käyttäjistämme keräämme mm. seuraavat tiedot, jotka itse syötät palveluumme:

  • Nimi
  • Sähköposti
  • Puhelinnumero
  • Osoite (palvelun muille käyttäjille näytetään profiilista vain postinumero ja paikkakunta, ei käyttäjän tarkkaa osoitetta) 
  • Lyhyt kuvaus sinusta
  • Profiilikuva (muistathan että hyvä kuva on tärkeä vaikka tämä ei ole pakollinen)

Lisäksi keräämme palvelun käytöstä syntyvää dataa (esim. kirjautumistietoja mukaan lukien kirjautumisen aika, paikka, laite ja IP osoite). Tätä tietoa keräämme riskien hallintaa ja tukipalveluamme varten, (mm ongelmatilanteiden selvittämistä varten).

Lisäksi tilaajasta:

  • Yrityksen nimi 
  • Palvelun erillinen pin koodi (antaa lisäturvaa maksutapahtumiin liittyen)
  • Tilauksiin liittyvät tiedot ml. aiempi palaute tekijöiltä (tehtävän kuvaus, sijainti, kesto, ajoitus, mahdolliset ryhmät, maksutapa) 
  • Tunniste (token) maksupalvelu tarjoajalta sekä kortin viimeiset 4 numero maskeerattuna (maksukortin numeroa ei tallenneta WorkPilots palveluun) ja muita maksutapahtumaan liittyviä tietoja
  • Profiilin sijaintitiedot (käytetään oletuksena tehtäviin tilauksiin)

Lisäksi tekijästä:

  • Henkilötunnus (varmistaaksemme henkilöllisyytesi sekä työkorvauksen maksua varten)
  • Pankkitili numero ja veroprosentti (työkorvauksen maksua varten)
  • Tehtävät joista olen kiinnostunut ja sijaintitietosi (saat ilmoitukset vain itsellesi sopivista tehtävistä)
  • CV:hen liittyvä data (tehdyt tehtävät, itse syötetyt aiemmat työkokemukset, taidot ja osaamiset)
  • Erityisryhmät joihin kuulut (jotta saat kohdennetut tehtävät ja ilmoitukset sopivista tehtävistä)
  • Tehtäviin liittyvät tiedot mukaan lukien tilaajilta saatu palaute

Katso tarkemmat yksityiskohdat palvelun käytöstä syntyvästä datasta allaolevasta tietosuojalausekkeesta.

 

Ketkä pääsevät käsiksi tietoihisi?

 

 

Henkilötietosi näkyvät vain niille organisaatioille ja henkilöille, jotka mahdollistavan palvelun toimivuuden. 

Work Pilots Oy:n oma henkilöstö esimerkiksi työkorvausten valmisteluun, tilausseurantaan, tukipalvelun mahdollistamiseen ja riskien hallintaan liittyen.

Lisäksi käytämme kumppaneita, jotka mahdollistavat palvelun toimivuuden:

  • Teknisen ympäristön ja tukipalveluiden toimivuus
  • Maksupalveluiden toimivuus
  • Tilitoimistopalvelut (työkorvausten maksut ja niihin liittyvien virallisten velvoitteiden huolehtiminen, esim ennakkoverotus).

Käytämme myös asiakasviestintään ja palveluidemme markkinointiin uutiskirjepalveluita kertoaksemme palveluumme liittyvistä muutoksista, uutuuksista ja muista uutisista ja palveluista, joiden uskomme hyödyttävän asiakkaitamme. Voit milloin tahansa poistua uutiskirjelistaltamme kirjeen lopussa olevan linkin kautta tai ilmoittamalla meille. Saatamme myös käyttää muita palveluntarjoajia asiakasviestintään ja palveluiden kehittämiseen.

Muihin palveluihin joissa voit käyttää WorkPilots tunnusta (esim koulutusalustamme) sinulta kysytään erikseen lupa antaa   sähköpostitietosi ja mahdollisesti muut tiedot palveluntarjoajalle (oAuth valtuutusprotokollaa käyttäen).

Analysoimme tietoja ja raportoimme tarvittaessa myös eri tahoille tehdyistä keikoista (mm kaupungit ja muut yhteistyökumppanit) mutta henkilötietojasi ei jaeta ilman nimenomaista suostumustasi ja raportointi / analysointi tehdään ilman henkilötietoja ja/tai anonymisoidusti.

 

 

Miten suojaamme tietojasi?

 

Palvelussa on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen ja riskien hallintaan.

  • Käytössä ovat myös muun muassa palomuurit, turvalliset laitetilat, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, salaustekniikoiden käyttö.
  • Palvelimet sijaitsevat EU alueella.
  • Käytössä on myös intrusion detection system.
  • Korttitiedot tallennetaan vahvan tietoturvaluokituksen ympäristössä (PCD ISS)
  • Verkkopalvelut on suojattu HTTPS-yhteydellä, joka salaa tietoliikenteen.
  • Sisäänkirjautumiseen on käytössä OAuth 2.0 valtuutusprotokolla
  • Palvelun taustalla on vahva riskien hallinta, joka perustuu tilastolliseen analyysiin pohjautuvaan scoring-menetelmään. Riskiluokitukset lasketaan eri tapahtumille ja niihin käytetään useasta lähteestä kerättävää reaaliaikaista dataa.

 

TIETOSUOJALAUSEKE KOKONAISUUDESSAAN

Work Pilots Oy (WorkPilots) tallentaa ja käyttää henkilötietojasi tämän tietosuojaselosteen mukaisesti rekisterinpitäjänä tarjotakseen ja kehittääkseen WorkPilotsin tuotteita, mobiilisovelluksia, palveluita ja verkkosivuja ( yhdessä ”Palvelut”).

Käyttäjä hyväksyy tämän tietosuojalausekkeen ehdot käyttämällä WorkPilots- palvelua. Palveluihin sovelletaan lisäksi Honkio tietosuojaehtoja. Honkio on palvelumme taustalla toimiva maksuliikenteen ja riskienhallinnan palvelu.  Mikäli käyttäjä ei hyväksy näitä ehtoja, käyttäjällä ei ole oikeutta käyttää palveluitamme.

WorkPilots varaa oikeuden tehdä muutoksi tähän tietosuojalausekkeeseen. Palveluiden käyttämisen jatkaminen tarkoittaa että olet hyväksynyt tietosuojalausekkeeseen tehdyt muutokset.

1.Millaisia tietoja kerätään
WorkPilots kerää käyttäjästä tämän tietosuojalausekkeen kohdassa 3 kuvattujen henkilötietojen käsittelytarkoitusten kannalta tarpeellisia tietoja, muun muassa suoraan antamiasi tietoja: yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite), henkilötunnus ja pankkitilinumero (vain tekijöiltä jotka hakevat tehtäviin), profiilin kuvaus ja kuva, kiinnostavat tehtävät ja ryhmät, digitaalisen tilin edellyttämät rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä tunnus, asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus-, maksukortti-token, maksukortin PAN numero (kortin 4 viimeistä numeroa maskeerattuna), PilotPoints (bonuspisteet ja palvelun sisäinen valuutta) ja maksutiedot, luvat ja suostumukset ja muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot. Keräämme myös tietoja liittyen tilauksiin ja niistä annettuihin palautteisiin, chat viesteihin ja suoritettaviin maksuihin.

Palveluiden käyttöä kuvaavia tietoja: Käyttäjän rekisteröinti, kirjautumis ja salasanan palautustiedot, kirjautuneen käyttäjän palveluun liittyvät tiedot, kuten palvelun ominaisuuksien käyttö- ja selaustiedot, evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla kerätyt tiedot, kuten käyttäjän selailema sivumme sekä sivu, jolta käyttäjä on siirtynyt sivuillemme, laitteen malli, yksiköllinen laite- ja/tai evästetunniste, kanava (internetselain, mobiiliselain, sovellus), selaimen versio, selaimen kieli, IP-osoite, istuntotunniste, istunnon aika ja kesto sekä näytön tarkkuus ja käyttöjärjestelmä sijaintitiedot, kuten GPS:n tai WLAN-yhteyspisteiden tai matkapuhelinverkon tukiasemien avulla lasketut koordinaatit, mikäli käyttäjä on tätä varten antanut nimenomaisen luvan.

2. Miten keräämme käyttäjän tietoja
Henkilötiedot kerätään pääosin käyttäjältä itseltään rekisteröitymisen yhteydessä tai myöhemmin asiakkuuden aikana, muun muassa kirjautumalla Palveluihin, Palveluita käyttämällä, vierailemalla Work Pilotsin verkkosivuilla.

3. Mihin tarkoitukseen henkilötietoja käytetään
Work Pilots käsittelee henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin, pääsääntöisesti seuraaviin; Palveluiden tarjoamiseen ja käyttämiseen (sopimuksen täytäntöönpano), lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseen (esim. kirjanpitovelvollisuus, tietojen raportointi viranomaisille ml. verottajalle), väärinkäytösten ja petosten ehkäisyä varten (oikeutettu etu) ja asiakasviestintään, palveluiden kehittämiseen ja markkinointiin (oikeutettu etu).

Rekisteröitymällä Palveluun Käyttäjä antaa nimenomaisen suostumuksensa sille, että WorkPilots saa käyttää hänen henkilötietojaan asiakassuhteiden hoitoon ja asiakasviestintään, mukaan lukien näihin kuitenkaan rajoittumatta, sähköiseen suoramarkkinointiin tietoyhteiskuntakaaren (917/2014, muutoksineen) 200 §:n nojalla.

4. Käyttäjän tietojen säilytysaika
Work Pilots säilyttää käyttäjän tietoja vain niin kauan kuin on tarpeen kohdassa 3 määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Work Pilots on velvoitettu säilyttämään joitakin käyttäjän henkilötietoja noudattaakseen kirjanpito- tai muuta pakottavaa lainsäädäntöä myös asiakassuhteen tai muun henkilötietojen käsittelyperusteen päättymisen jälkeen. Tämän jälkeen Work Pilots poistaa kohtuullisen ajan kuluessa kaikki edellä mainitut hallussaan olevat tiedot.

5. Käyttäjän henkilötietojen käsittely ja siirtäminen
WorkPilots käsittelee henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan henkilötietolain mukaisesti. WorkPilots ei luovuta henkilötietoja WorkPilots organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille ellei siihen ole perusteltu tarve, muu oikeutettu syy tai nimenomainen suostumus. Henkilötietoja voidaan luovuttaa myös kolmansille osapuolille käsiteltäväksi tämän tietosuojalausekkeen mukaisesti palvelun ja asiakassuhteiden toimivuuden varmistamiseksi, esimerkiksi liittyen tilauksien ja työkorvauksien maksupalveluihin, viranomaisvelvoitteiden hoitamiseen, markkinointiin ja asiakasviestintään.

6. Henkilötietojen suojaus
Käytämme tarpeellisia teknisiä, hallinnollisia ja organisatorisia tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi oikeudetonta pääsyä, luovuttamista, hävittämistä tai muuta oikeudetonta käsittelyä vastaan. Käytössä ovat myös muun muassa palomuurit, turvalliset laitetilat, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, salaustekniikoiden käyttö. Palvelimet sijaitsevat EU alueella.  Käytössä on myös intrusion detection system. Verkkopalvelut on suojattu HTTPS-yhteydellä, joka salaa tietoliikenteen.  Korttitiedot tallennetaan vahvan tietoturvaluokituksen ympäristössä (PCD ISS). Sisäänkirjautumiseen on käytössä OAuth 2.0 valtuutusprotokolla. Lisäksi palvelun taustalla on vahva riskien hallinta, joka perustuu tilastolliseen analyysiin pohjautuvaan scoring-menetelmään. Riskiluokitukset lasketaan eri tapahtumille ja niihin käytetään useasta lähteestä kerättävää reaaliaikaista dataa.

7. Evästeet
WorkPilots voi kerätä käyttäjän päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden (cookies) ja muiden vastaavien tekniikoiden, kuten selaimen paikallisen tietovaraston avulla. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voidaan tunnistaa ja laskea sivustolla vierailevat selaimet.

8. Sijaintitiedon käyttö
Käyttäjän päätelaitteen sijaintitietoja voidaan käyttää sijaintiperusteisten palveluiden tarjoamiseksi, kuten tarjotun työn ja työnsuorittajan sijainnin paikallistamiseksi sekä kohdennetun mainonnan esittämiseksi ja kaupan tunnistamiseksi edellyttäen, että käyttäjä on antanut sijaintitietojen hyödyntämiseen nimenomaisen suostumuksensa tai jos sijaintitiedot on tehty anonyymeiksi.

Sijaintitiedot määritetään käytettävissä olevien paikannusmenetelmien, kuten GPS:n ja WLAN-yhteyspisteiden ja matkapuhelinverkon tukiasemien sijaintien avulla. Käyttäjä voi peruuttaa suostumuksensa milloin tahansa. Paikkatietoja käsitellään ja tallennetaan vain sen ajan jonka paikkatietoihin liittyvien Palveluiden tarjoaminen edellyttää.

9. Kolmansien osapuolten ehdot
Mobiilisovelluksiimme jotka on saatettu käyttäjän saataville esimerkiksi Applen App Storen tai Google Playn kautta, sovelletaan tämän tietosuojalausekkeen lisäksi kyseisen palvelutarjoajan ehtoja.

10. Käyttäjän oikeudet
Käyttäjä näkee ja voi korjata henkilötietojansa palvelussa olevan profiilin ja tilaushistorian kautta. Käyttäjätunnusten tai ryhmien poistamista, lisätietoja palvelun käytöstä tai omista tiedoista, tiedon korjausta tai suostumusten poistamista voi pyytää asiakaspalvelustamme.

11. Yhteydenotto ja rekisterinpitäjä
Tietosuojalauseketta ja käyttäjän oikeuksia koskevissa kysymyksissä tulee ensisijaisesti ottaa yhteyttä asiakaspalveluun https://workpilots.zendesk.com/hc/fi tai lähettämällä sähköpostia info@workpilots.com. Käyttäjä voi lähettää tietosuojalausekkeeseen liittyvät tiedustelut myös osoitteeseen:

Work Pilots Oy, Tekniikantie 2, 02150 Espoo.  Y-tunnus 2718776-8

Work Pilots AB, Sweden rekisteritunnus 559155-4554

info@workpilots.com

Rekisteriasioita hoitava henkilö: Eija Kiviranta eija.kiviranta(at)workpilots.com