XpertPilots - vapaaehtoisten asiantuntijoiden verkosto

Haluatko tarjota asiantuntemustasi niille, jotka sitä nyt tarvitsevat?
Tai olisiko käyttöä lyhyelle pro bono -sparraukselle?
 

XpertPilots on asiantuntijoiden pro bono -työn tarjoamiseen luotu kohtaamispaikka

Koronakriisi kiusaa, työelämä muuttuu väkisinkin, ja hyvät keskustelut ja neuvot ovat arvokkaita.

Yksittäiset tilanteet voivat olla yrityksille tai järjestöille sellaisia, että niiden ratkaisemiseksi ei kannata heti ottaa omaa tekijää tai konsulttia. Sparraushetki tai muu tuki alan ammattilaisen kanssa voi auttaa yhden, ratkaisevankin askeleen eteenpäin.

XpertPilots haluaa tehdä vapaaehtoiseen toimintaan pohjautuvan lyhyen asiantuntijasparrauksen mahdollisimman helpoksi. Palvelusta löydät parhaat asiantuntijat ja sparrauksen tarvitsijat. Samalla verkostosi kasvaa, ja pro bono -työstä voi kasvaa arvokas yhteistyösuhde.

Voit myös toimia kahdessa eri roolissa – hakea apua ja tarjota sitä muille.

Palvelumme on uusi ja siinä on vielä varmasti paljon parannettavaa. Kaikki käyttöön liittyvä palaute on meille tervetullutta. Sitä voit antaa suoraan sähköpostiimme info@workpilots.com

Tule mukaan!

Auta asiantuntijuudellasi 

Palveluun voivat rekisteröityä asiantuntijat kaikilta aloilta, joko yksityishenkilönä tai yrityksesi nimissä. Tämä on mahdollisuus jakaa omaa osaamista ja verkostoitua erilaisten järjestöjen ja yritysten edustajien kanssa. Saat tietoa ja näkemystä siitä mitä osaat, missä voit parhaiten auttaa muita, missä sinulla on annettavaa. Lisäksi tutkimusten mukaan pienikin hyvä teko, tässä tapauksessa omaa asiantuntijuuttasi käyttämällä, lisää onnellisuutta!

Rekisteröityminen on ilmaista ja ei vielä velvoita sinua mihinkään. Ilmoita profiilissasi, mistä tehtäväalueista olet kiinnostunut ja näin saat näkyviin itsellesi vain ne avunpyynnöt, joista olet kiinnostunut. Profiilisi ei näy muille käyttäjille ennen kuin teet hakemuksen johonkin tehtävään. Kuvaa profiilissasi mahdollisimman laajasti ja selkeästi omat erityisosaamisesi, jotta tilaaja saa käsityksen osaamisestasi, jos haet tehtävään.

Palvelu perustuu avoimeen ja läpinäkyvään toimintaan ja tehtävistä saatuihin molemmin puoleisiin palautteisiin.

Auttamisen lisäksi hyvä sparraus voi johtaa muihinkin yhteistyömahdollisuuksiin ja on myös tehokas tapa kehittää omaa osaamista.

Tarvitsetko sparrausta? tai uutta näkökulmaa?

Olet sitten järjestön tai yrityksen edustaja – rekisteröidy mukaan!

Vaikka sparraukseen ei olisikaan juuri nyt akuuttia tarvetta, kannattaa palveluun rekisteröityä. Asiantuntijan sparraushetken voi tilata vaikka sellaiseen aiheeseen, joka ei ole vielä oman organisaation suunnitelmissa ollut. Samalla saat uusia kontakteja ja verkostosi kasvaa.

Rekisteröityessäsi et vielä sitoudu mihinkään, ja profiilisi näkyy vain jos olet tehnyt tilauksen.

Koska sparrauksen kesto on lähtökohtaisesti lyhyt, kannattaa oma tilanne ja aihepiiri kuvata mahdollisimman tarkasti: mihin ongelmaan neuvoa tai tukea kaipaat? Näin sinulle tulevat tarjoukset tulevat myös hyvin kohdistettuina, ja asiantuntija voi jo etukäteen miettiä, miten voisi juuri sinua auttaa.

Palvelu perustuu läpinäkyvyyteen, avoimuuteen ja luottamukseen, mutta salassa pidettävistä asioista kannattaa mainita erikseen ja tarvittaessa pyytää erillinen salassapitosopimus.

Näin rekisteröidyt XpertPilots-palveluun mukaan tekijäksi tai tilaajaksi:

Etsimme palveluumme lisää sekä ammattilaisia että niitä, jotka tarvitsevat neuvoja, sparrausta tai apua eri toimintoihin. Rekisteröityessäsi et vielä sitoudu mihinkään. Palvelu pohjautuu alussa vapaaehtoisena tehtävään työhön.

Kirjaudu palveluun, jos voit ja haluat itse auttaa pro bono – hengessä, ja hae tehtäviin, joissa voit auttaa.

Tilaajana ilmoita palvelussa missä tarvitset apua. Halukkaat ammattilaiset hakevat tehtävään ja voit valita itsellesi sopivan auttajan tai auttajia

Palveluun rekisteröityminen ja sen käyttö on helppoa:

 1. Lataa palvelu (WorkPilots) puhelimellesi tai tabletillesi)
 2. Rekisteröidy XpertPilotsiin ja luo itsellesi profiili (alla tarkemmat ohjeet) 
 3. Tee ’tilaus’ avun tarpeeseen ja hae keikkoja jos voit auttaa.

Tervetuloa mukaan!

 

 

 

 

Tarkemmat ohjeet:

1. Lataa ilmainen WorkPilots palvelu puhelimeesi Google Playstä tai AppStoresta tai käytä verkossa

appstoregpplay

Palveluun rekisteröityminen ja peruskäyttö on ilmaista. Huom, lataat WorkPilots palvelun josta pääset siirtymään XpertPilotsiin. Tällä hetkellä myös kaikki tilaukset ovat ilmaisia – mahdollisesti myöhemmin lisätään myös maksullisia tehtäviä.

2. Valitse ”Rekisteröidy” ja luo profiili

a) Syötä sähköpostisi ja puhelinnumerosi

b) valitse ”XpertPilots” (ei WorkPilots Suomi)

c) Valitse rooli

 • Tilaaja (haluan tarjota keikkatyötä = tarvitsen sparraajaa, etsin apua) TAI
 • Tekijä (haluan tehdä keikkoja = tarjoan sparrausapua)
  Voit toimia myös molempina. Täytä ensi se rooli, jota uskot käyttäväsi ensin ja täytä se profiili.

Kun profiilin ensimmäiset tiedot on syötetty ja pääset palvelun etusivulle, (esimerkiksi tekijän näkymä alla) varmista että palvelun ”otsikossa” lukee XpertPilots (mikäli siinä lukee WorkPilots Suomi katso alta lisäohjeet miten siirtyä XpertPilotsiin).  Nyt olet rekisteröitynyt ja voit joko syöttää avun tarpeen tai katsoa avoimena olevia avun pyyntöjä. Tarkista vielä alta profiiliin tarvittavat lisätiedot.

ROOLIN VAIHTO / PROFIILIN PÄIVITYS 

Voit vaihtaa roolia kohdassa ’asetukset’ (IoS oikea alakulma) tai ’kolmen viivan’ (Android-laitteissa vasen yläkulma) kautta. Sieltä löydät myös muut asetukset, kuten profiilin päivityksen sekä palvelun vaihto mahdollisuuden.

Profiilin päivittäminen ja täydentäminen:

Täydennä tilaajan ja tekijän profiiliisi (asetukset + profiilin asetukset) ja valitse haluatko toimia henkilökohtaisesti omalla nimellä vai yrityksenä (lisää tällöin myös yrityksen nimi ja/tai Y-tunnus).

Muutama huomio muista profiilin tiedoista:

Palvelu kysyy henkilötunnusta siinä vaiheessa, kun haet tehtäviin. Palvelu pohjautuu vapaaehtoisuuteen, joten jos et halua täyttää palveluun omaa henkilötunnustasi tai pankkitilinumeroa, voit väliaikaisesti käyttää verottajankin sivulla annettua esimerkkihenkilötunnusta 131052-308T sekä testitilinumeroa FI2112345600000785.  

Henkilötunnus ja pankkitilinumero tarvitaan myöhemmin vasta jos lisätään maksullisia tehtäviä. 

Julkinen profiilini:  Täältä näet, mitä tietoja tilaajat näkevät sinusta siinä vaiheessa kun haet tehtäviin.

HUOM: Profiilisi tietoja ei näy missään ennen kuin joko luot tilauksen tai haet tehtävään. Muutoin kaikki profiilit ovat piilossa muilta käyttäjiltä. 

OLETKO LUONUT WORKPILOTS TUNNUKSEN?

Mikäli sinulla jo on WorkPilots-tunnus, ja kirjauduit sinne vahingossa rekisteröitymisen yhteydessä, haluat katsoa myös siellä olevia keikkoja tai tehdä tilauksen siellä oleville käyttäjille, voit vaihtaa näkymää molempien palveluiden välillä (WorkPilots ja XperPilots). Muistathan vaihtaa profiiliin oikean henkilötunnuksen ja pankkitilin mikäli haluat hakea muilla alustoilla keikkoja.

Valitse asetuksista ’Vaihda palvelua’, jolloin voit kirjautua samalla tunnuksella molempiin palveluihin.

Alusta on mahdollisuus räätälöidä kokonaan omalle yritykselle tai toimialalle joten käytettävissä on myös muita palveluita – toistaiseksi kaikki muut palvelut ovat ’koodin’ takana kunnes alustan toimijat haluavat ne avata laajemmin. 

TILAUKSET

3a) Asiantuntija-avun hakeminen

 • Valitse ’Uusi tilaus’ ja kirjoita siihen mahdollisimman selkeästi oma tarpeesi.
 • Valitse maksutavaksi ’PilotPoints’ (klikkaamalla tekstiä ruudulla, kts alla).
 • Julkaise tilaus kun olet tarkistanut tilauksen tiedot.
 • Kun olet saanut ’hakijoita’, valitse itsellesi sopiva tekijä ja sovi kohtaamisenne yksityiskohdat  – voit sopia sen esim. puhelimitse tai palvelun chatissä.
 • Voit valita samaan tehtävään myös useampia auttajia – kun olet ensimmäisen hakijan valinnut palvelu kysyy haluatko valita useampia tekijöitä- vastaa kyllä.
 • Kun tehtävä on valmis, käy hyväksymässä tehtävä ja anna auttajalle palaute.
 • Jos olet jättä nyt tehtävän avoimeksi useammalle hakijalle muttet enää tarvitse apua käy poistamassa tehtävä palvelusta (peruuta tehtävä).

Valitse maksutavaksi ’PilotPoints’ (klikkaamalla tekstiä ruudulla).

3b) Asiantuntija-avun tarjoaminen

 • Mikäli olet kirjautunut tekijänä, saat uudesta tehtävästä ilmoituksen puhelimeesi. Löydät avoimet tehtävät myös kohdasta ’Mahdollisuudet’
 • Hae tehtävään. Mikäli pystyt tekemään vain osan pyydetystä tehtävästä pro bono-työnä kirjoita se ’lisätietoihin’, kun haet tehtävään.
 • Kun olet suorittanut tehtävän, käy kuittaamassa se palvelussa valmiiksi.

Haethan tehtävään alustan kautta, jotta näemme kuinka paljon avun tarpeisiin löytyy kiinnostuneita tekijöitä ja onko tarpeen etsiä lisää auttajia.

Muistathan myös että alusta on tarkoitettu vapaaehtoisena tehtävään työhön – älä tarjoa hinnastoasi ellei sitä erikseen kysytä.

Lisäinfoa löydät tukipalvelustamme.

TERVETULOA MUKAAN!

Lue palvelun käyttöehdot ja tietosuoja

Taustaa

Keväällä 2020 Ferovalon Elina Liehu ja WorkPilotsin Eija Kiviranta tapasivat Innovation Housen yhteisössä ja idea ProPilots-palvelusta sai alkunsa. Poikkeuksellisen kriisin aikana ihmiset haluavat tarjota apua enemmän ja sitä myös tarvitaan enemmän. Tekijät ja tilaajat ovat usein kuitenkin hajallaan erilaisissa sosiaalisen median ryhmissä ja kun tarve todella iskee, on oikea paikka hankala löytää. Toisaalta myös kynnys siihen että kovan luokan ammattilaiselta pyytäisi vapaaehtoisapua saattaa olla kovin korkea. ProPilots-asiantuntijaverkosto rakennettiin paikkaamaan tätä rakoa

Työelämän murros

Korona-kriisi on jo nyt muuttanut työelämää valtavasti ja täysin samaan ei varmasti ole paluuta. Mutta tuoko tulevaisuuden työelämä muitakin muutoksia kuin digiloikan etätöihin? Elina ja Eija näkevät että tulevaisuudessa tietotekniikan ja robotisoinnin lisäksi työelämän yksi suuri ajuri on se, että työn teon muodot muuttuvat ja yhä useammat tehtävät ovat keikka/projektiluonteisia ja kohtaaminen luodaan hyödyntäen erilaisia alustoja.

World Economic Forumin joulukuussa 2019 tehdyn raportin mukaan jo vuonna 2027 Yhdysvalloissa suurin osa työntekijöistä on freelancereita – eli perinteinen palkkatyön malli alkaa murentua. (The majority of the workforce will freelance by 2027, based on workforce growth rates found in Freelancing in America 2017.) Korona-kriisin myötä trendi saattaa ottaa jalansijaa jo aiemminkin. Elinan ja Eijan mukaan tämä ei ole huono asia vaan nostaa tekijät itse suurempaan rooliin.

WorkPilotsin tausta

Alunperin nuorille suunnatun WorkPilotsin kautta olemme tarjonneet polkuja työelämään pienten työkeikkojen avulla vuodesta 2016 alkaen, kertoo Eija, WorkPilotsin toinen perustajista. Keikka voi olla vain tunteja ja näin nuori voi näyttää oman osaamisen ja vahvuudet. Tärkeintä on työkokemuksen saaminen. Meillä kaikilla on osaamista, jota voimme tarjota ja kaikki työkokemus lisää mahdollisuuksia lisätä omaa osaamistaan ja vahvistaa verkostojaan.

Tämän vuoden alusta toimme markkinoille myös mahdollisuuden ostaa alustamme SaaS-pohjaisena ratkaisuna brändättynä oman organisaation tarpeiden mukaan. Tämä antaa yrityksille työkaluja työelämän muutoksen hallintaan monelle eri organisaatiolle tehokkaan työkalun työelämän kohtaamisiin. ProPilots on yksi esimerkki brändätystä alustasta.

Ferovalon tausta

Elina Liehun Ferovalo on toiminut vuodesta 2016 lähtien ja Ferovalon listoille on kirjautunut jo yli 900 kovan tason ammattijohtajaa ja eri alan asiantunitjaa. Ferovalo tarjoaa vuokrajohtajapalveluita, projektiluonteisiin tarpeisiin mm. talous-, HR- ja viestintäosaajia osa- tai kokoaikaisesti. Ferovalo välittää myös hallitusammattilaisia yrityksille.

Nyt olisi myös yritysten aika ryhtyä ajattelemaan uudella tavalla – Eija ja Elina haastavatkin yritysten johdon ja henkilöstövastaavat mukaan talkoisiin.

Myös ProPilots on rakennettu pääosin pro bono -voimin.

Mukana talkoissa: